רובנו אוהבים ואוהבות אבני חן יקרות ויהלומים נוצצים. אך יש כמה אבנים יוצאות דופן במיוחד, ושמן יצא בכל העולם. הכירו את אבני החן המפורסמות ביותר בעולם וגלו מה הופך אותן לכל כך יוצאות דופן.

יהלום התקווה Hope Diamond

יהלום התקווה הוא יהלום גדול בצבע כחול בולט הנקרא על שם הבנקאי הלונדוני העשיר תומס הופ. שרידים של היסוד הכימי בור הכלואים בתוך היהלום מעניקים לו את הגוון הייחודי שלו. הוא שוקל יותר מ-45.5 קראט ולפי הדיווחים הוא מבוטח ב-250 מיליון דולר.

יהלום התקווה נחתך מהיהלום הכחול של כתר צרפת, אבן חן שהוברחה ללונדון במהלך המהפכה הצרפתית. ה”היהלום הכחול הצרפתי” נחתך בעצמו מה-Tavernier Blue יהלום גלם ענק שעשה את דרכו באורח מסתורי לצרפת מהודו בסוף המאה ה-17.

רוב הבעלים של היהלום סבלו מאסון כלשהו, והוא החליף ידיים לעתים קרובות בהסדר החובות. זה הוביל לאגדה על קללת יהלום התקווה. בשנת 1958, היהלומן הארי ווינסטון שוכנע לתרום אותו למוזיאון הלאומי להיסטוריה של הטבע בוושינגטון, שם הוא מוצג כעת.

מתוך קולקציית תכשיטי היהלומים של eDiamonds>


יהלום קוהינור Ko-hi-noor

יהלום קוהינור הוא אחד מהיהלומים העתיקים בעולם ומאמינים שהוא בן יותר מ-5000 שנה. הוא גם אחד מהיהלומים הגדולים ביותר משקלו 105.6 קראט (21.12 גרם). קו-הי-נור היא מילה פרסית ומשמעותה ‘הרי אור’.

אבל השאה הפרסי היה רק אחד מני בעלים רבים מאז הגיח היהלום ממעבה האדמה ממכרה בהודו במאה ה-13. מאז היהלום עבר ממדינה למדינה והחליף ידיים כשלל מלחמה.

הבעלות השתנתה בשנת 1839 כאשר הבריטים השתלטו על פונג’אב הודו, והיהלום נלקח ללונדון והוצג למלכה ויקטוריה. לאחר מותה, הוא הוכנס לכתר שלבש בן זוגו של המונרך של בריטניה, וניתן לראות אותו כיום כחלק מתכשיטי הכתר. קייט מידלטון היא הבאה בתור ללבוש אותו. צאצאיהם של בעלים לשעבר רבים טוענים לבעלות על אבן החן, כולל מהודו ומהטליבאן.

מתוך קולקציית אבני יהלומים של eDiamonds – יהלומים בהזדמנות>


הרובי של הנסיך השחור

מקורה של אבן החן ממכרה מאזור טג’יקיסטן. במהלך אמצע המאה ה-14 היא הייתה בבעלותו של אבו סעיד, הנסיך המורי מגרנדה, שנרצח על ידי דון פדרו האכזר. דון פדרו לקח את התכשיט, אך נאלץ למסור אותו לנסיך השחור, בנו של אדוארד השלישי מלך אנגליה, בתמורה לעזרה בסיום מרד. מבחינה טכנית, זה לא רובי אלא ספינל, שכיום נחשב שונה, מכיוון שהוא לא צפוף או קשה כמו “רובי אמיתית”. ה”רובי” של הנסיך השחור לא חתוך, אבל מלוטש, והוא בערך בגודל של ביצת תרנגולת.

כאשר אוליבר קרומוול הביס את המלוכה הבריטית, הוא המיס את תכשיטי הכתר, והאבן נמכרה. היא נקנתה בחזרה לאחר חידוש המלוכה והוגדרה כחלק מאוצר בית המלוכה הבריטי והכתר. כיום, ניתן לראות אותה מוצגת עם תכשיטי הכתר.

מתוך קולקציית תכשיטי הרובי של eDiamonds>


טבעת הספיר של הנסיכה דיאנה

טבעת האירוסין של קייט מידלטון, עם אבן הספיר הכחולה, היא כנראה טבעת האירוסין המפורסמת ביותר בכל הזמנים. הדוכסית מקיימברידג’ עונדת את הטבעת שקישטה פעם את אצבעה של הנסיכה דיאנה. טבעת המלכותית זו מכילה יהלומים ואבן ספיר במשקל 18 קראט שנרכשה ב-1981 על ידי הנסיך צ’רלס. הטבעת עלתה בערכה עם השנים, וכיום היא שווה חצי מיליון דולר. עם זאת, שום סכום כספי לא יכול להתחרות בערכה הסנטימנטלי של הטבעת היפה, ובמחווה המתוקה שעשה הנסיך וויליאם כשהציע נישואין עם הטבעת של אמו. הטבעת כוללת ספיר כחול אובלי 18 קראט, מוקפת ב-16 יהלומים מנצנצים, והיא בהחלט טבעת הספיר המלכותית ביותר בכל הזמנים.

מתוך קולקציית תכשיטי ספיר של eDiamonds>

הכוכב של הודו

הכוכב של הודו הוא אבן כוכב ספיר במשקל 563.35 קראט (112.67 גרם), כנראה אבן החן הגדולה בעולם, בגודל של כדור גולף. הוא כמעט ללא רבב ויוצא דופן בכך שיש לו כוכבים משני צידי האבן. אבן החן הכחולה האפרפרה נכרתה בסרי-לנקה והיא נשמרת כעת במוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע בניו יורק.

מתוך קולקציית תכשיטי אבני-חן של eDiamonds>

פנינת לאו דזה Lao Tzu

הפנינה של לאו דזה, הידועה במקור בשם הפנינה של אללה, היא הפנינה הידועה והגדולה בעולם, במשקל מרשים של 6.3 ק”ג. היא התגלתה על ידי צולל פיליפיני ונרכשה על ידי אמריקאי בשנות ה-30. הפנינה הייתה ידועה בעבר בתור פנינת אללה, בגלל הדמיון שלה לטורבן. ב-1979 קנו את הפנינה פיטר הופמן, ויקטור ברביש וג’וזף בוניקלי וכיום אבן החן נמצאת בבעלות שווה של יורשיהם של שלושת הגברים הללו, ואינה מוצגת לציבור.


אופל אנדמוקה

אופל אנדמוקה, שהתגלתה בשנת 1949 בדרום אוסטרליה, היא אבן האופל המשובחת ביותר שהתגלתה אי פעם. היא זוכה לשבחים במיוחד על גודלה (203 קראט) ועל העומק והחיות של הצבעים שלה.

אבן זו שובצה לתוך שרשרת 18 קראט ויהלומים והוצגה למלכה אליזבת השנייה, יחד עם זוג עגילי אופל תואמים, במהלך ביקורה הממלכתי הראשון באדלייד שבאוסטרליה בשנת 1954.

המלכה ענדה את השרשרת במהלך ביקורה באוסטרליה אך בשובה לאנגליה הכניסה אותה לכספת המלכותית. היא ממעטת ללבוש תכשיטי אופל, אז אולי זה פשוט לא היה לטעמה.

מתוך קולקציית טבעות אבני-החן של eDiamonds>


יהלום טיילור-ברטון

במשקל של כמעט 70 קראט, יהלום טיילור-ברטון בהחלט מושך את תשומת הלב. ריצ’רד ברטון רכש את היהלום הצלול ללא רבב בשנת 1969 לאחר מריבה עם אשתו הזוהרת. הוא האשים אותה שיש לה ידיים גבריות, אז היא התעקשה שהיא צריכה משהו כדי למשוך את תשומת הלב למקום אחר. שום דבר לא יכול לעשות את זה טוב יותר כמו שרשרת עם מה שהיה היהלום הגדול והיקר ביותר על פני כדור הארץ.

יהלום טיילור-ברטון מגיע מיהלום גלם במשקל 241 קראט שנמצא במכרה יהלומים בדרום אפריקה. הארי ווינסטון חתך אותו לצורת האגס הנוכחית שלו עבור הבעלים המקורי הרייט אננברג איימס, אחותו של איל ההוצאה לאור וולטר אננברג. עם זאת, היא הייתה כל כך לחוצה ללבוש את זה שהיא החליטה למכור את זה במכירה פומבית. ברטון החליט שהוא רוצה את היהלום הזה בכל מחיר והוציא 1.1 מיליון דולר על היהלום ועוד 80,000 דולר על השיבוץ שלו.

אליזבת טיילור ענדה את השרשרת באופן קבוע, כולל לחגיגות יום ההולדת ה-40 של הנסיכה גרייס ממונקו ולטקס פרסי האוסקר ה-42. עם זאת, היא מכרה אותו לתכשיטן ניו יורקי לאחר שהתגרשה מברטון ב-1978. הוא מכר אותו לתכשיטן הלבנוני רוברט מווואד, ששומר על הבעלות מעוררת הקנאה.

מתוך קולקציית שרשראות היהלומים של eDiamonds>


מדוזת אמרלד

מדוזת האמרלד היא אבן לא חתוכה, במצבה הטבעי. גבישי האמרלד נוצרים בקוורץ וזו נותרה בפאר הטבעי שלה. האבן נמצאה בזמביה בשנת 2008, ונדרשו חודשים של עבודה עדינה מאוד כדי לחלץ את האמרלד מהחומר המארח כדי לייצר את היצירה המדהימה הזו. הגבישים המוצגים גדולים במיוחד וצבעם עז.

מתוך קולקציית תכשיטי האמרלד של eDiamonds>